even voorstellen: de vink

De naam is vink… studioZebravink! Ofwel: Renate Meijers, bevlogen oprichter en het creatieve brein van studioZebravink, bureau voor creatie + communicatie. In 2007 startte zij haar designstudio; eerst vanuit een kantoor aan huis tot ze in 2018 haar vleugels uitsloeg en neerstreek in het Ondernemersplein in Roermond. Vanuit deze karakteristieke en inspirerende plek broedt Renate dagelijks op frisse, vernieuwende ideeën om organisaties en merken te helpen schitteren en groeien! 

Lees hieronder wat haar drijfveren zijn en wat haar inspireert.

Waar ben je trots op?
Altijd moeilijk om te zeggen, ik ben een bescheiden persoon. Maar: ik ben best trots op waar ik nu sta in mijn leven. En dat ik al sinds 2007 mijn eigen boontjes dop met studioZebravink! Hoewel het ondernemerschap en mijn vak best veel uitdagingen en deadlines met zich meebrengen, maken de mooie projecten en het fijne contact met mijn opdrachtgevers het altijd weer de moeite waard! Creaties waar ik trots op ben, zijn de fleurige illustraties op de wanden van het kantoor van OCI in Sittard en de vmbo-krant die twee keer per jaar door duizenden leerkrachten en jongeren in heel Nederland wordt gelezen.

“Ik voel meestal vrij snel aan welke kant mensen op willen”
 

Wat is jouw geheime superkracht?
Kijken en luisteren naar mensen en ondertussen ook hun behoeften peilen; ik denk dat ik best mag zeggen dat ik daar goed in ben. Ik voel meestal vrij snel aan welke kant mensen op willen. Door ze (onbewust) scherp te observeren krijg ik vaak al een beeld van hun smaak en wat ze voor ogen hebben. Meestal heb ik dan al aan één woord genoeg. Tijdens de gesprekken die ik voer let ik op de details en die verwerk ik vervolgens in mijn ideeën. Dat maakt ze extra persoonlijk.

Als je een dier kon zijn, welk zou je dan kiezen?
Een zebravink natuurlijk! Dat vrolijke vogeltje met z'n gekke gekwetter. Maar wel met krachtige vleugels. Zebravinken zijn overigens ook heel sociale vogels die in groepen leven en erg loyaal zijn naar hun partners. Daarin herken ik mijzelf. Ik vind het erg fijn om nauw samen te werken met mijn opdrachtgevers en leveranciers en ga voor duurzame, betekenisvolle relaties.

Wat wilde je als kind worden?
Kunstenaar! Als klein meisje wilde ik alleen maar tekenen, tekenen, tekenen. Dan kon ik me uren verliezen in het tekenen van stripverhalen. Een potlood en een stapel tekenblaadjes en je had geen kind aan me. En dat is nu nog steeds zo.

Wat voor soort opdrachten doe je het liefst?
Het allerleukste vind ik de afwisseling tussen verschillende projecten. Als een soort kameleon verplaats ik me in de organisatie waar ik op dat moment voor werk. Welke organisatie dat is, maakt me niet zoveel uit: als het er maar één is met een positieve vibe en een leuk team! Hoe langer ik in het vak zit, hoe meer ik ernaar verlang om terug te gaan naar de kern: creëren vanuit mijn hart met ambachtelijke middelen. In opdrachten zoals het ontwerpen van murals en en illustraties voor boeken en magazines kan ik dan ook hélemaal mijn ei kwijt. Digitaal werken is makkelijker en sneller, maar ik kan er ook knettergek van worden om altijd maar achter zo’n scherm zitten... Wat dat betreft zou ik meer terug willen naar de basis: lekker oldschool schetsen met pen en papier!